ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ropfb

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016

Buakaw - Ζαμπίδης: Θα ειδωθούν ξανά μετά τον αγώνα της Ιαπωνίας το 2006!

Το Rings Of Pain αποκαλύπτει τι αναμένεται να συμβεί και ποια μεγάλα ονόματα πρωταθλητών θα παρευρεθούν στο πρωτοποριακό διήμερο σεμινάριο του θρύλου Buakaw στις 23-24 Ιανουαρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Σπύρος Λούης με την υπογραφή του Kru Μάριο Μπαρμπάτσα.

Ο Kru Μάριος Μπαρμπάτσας μίλησε με τη Χριστίνα Καμπούρη σχετικά με το πολυαναμενόμενο σεμινάριο που διοργανώνει.

Χ.Κ: Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;

Μ.Μ: Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους fan των μαχητικών αθλημάτων, ερασιτέχνες, επαγγελματίες αθλητές και δασκάλους ακόμη και παιδιά. Ιδιαίτερα στους αθλητές που είναι στο ξεκίνημα τους, για να πάρουν τις σωστές βάσεις. Απώτερος σκοπός του σεμιναρίου είναι να εντάξει τους αθλητές στην κουλτούρα της ταιλανδέζικης προπόνησης.

Χ.Κ: Πείτε μας λίγα λόγια για τον τρόπο διεξαγωγής:

Μ.Μ: Η κάθε μέρα θα αποτελεί αυτοτελή σεμινάριο. Οι συμμετέχοντες ανάλογα την εμπειρία τους θα κατατάσσονται σε γκρουπ. Στο στάδιο θα υπάρχει ρινγκ υπερυψωμένο όπου ο Buakaw θα δείχνει τις τεχνικές και ύστερα θα περνάει μαζί με πέντε Ταιλανδούς της ομάδας του, από όλα τα γκρουπ για να ελέγχει και να εξηγεί έως ότου η άσκηση να γίνεται σωστά.

Χ.Κ: Τι ήταν αυτό που σας παρακίνησε να φιλοξενήσετε το μεγάλο θρύλο στην Ελλάδα; 

Μ.Μ: Πάντα έβαζα τον πήχη εκατό φορές πιο ψηλά. Θεωρώ ότι πρέπει οι αθλητές να θέλουν ένα καλύτερο μέλλον και κάποιος έπρεπε να τους ανοίξει τα μάτια και το δρόμο. Θα ήθελα και οι άλλοι δάσκαλοι να βοηθήσουν στο έργο που κάνω τόσα χρόνια.

Χ.Κ: Μαθαίνουμε συνεχώς για καινούριες συμμετοχές από διάφορες σχολές. Ποια είναι η μέχρι τώρα εικόνα;

Μ.Μ:  Μεγάλη εντύπωση προκαλεί ότι αυτό σεμινάριο αποτελεί το μοναδικό γεγονός που ενώνει όλες τις ομοσπονδίες των μαχητικών αθλημάτων και όλες τις σχολές σε μια διήμερη γιορτή. Οι συμμετοχές πέφτουν βροχή και αγγίζουν τα 2000 άτομα. Υπάρχουν συμμετοχές και από ξένες χώρες όπως Ιταλία, Γερμανία, Αλβανία, Ουγγαρία, Ρωσία, Λιθουανία, Ισπανία καθώς ακόμη και τρεις fan από την Ταΐλάνδη.

Χ.Κ: Είστε ευχαριστημένος από το επίπεδο των Ελλήνων αθλητών; Θεωρείτε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;

Μ.M: Οι Έλληνες αθλητές είναι σε καλό επίπεδο θα έλεγα και πολλά παιδιά είναι αισιόδοξα για να φτάσουν ψηλά. Αυτό που λείπει είναι η τεχνογνωσία. Είναι υποχρέωση λοιπόν του κάθε αθλητή και δασκάλου που ζει από αυτό, να συμμετάσχει αν θέλει να κατατάξει τον ευατό του πολύ ψηλά και έχει υψηλά στάνταρ.

Χ.Κ: Ποιες εμπειρίες πιστεύετε θα προσκομίσουν οι συμμετέχοντες;

Μ.Μ: Αυτό που θα πάρουν οι αθλητές που θα παρακολουθήσουν πέραν από τις προπονητικές γνώσεις, τις τακτικές και τεχνικές είναι ότι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την πορεία του. Πως έφτασε να έχει τόση διάρκεια σαν αθλητής, με 302 αγώνες και 258 νίκες. Ακόμη δηλαδή και το ρόλο που έχει ο μάνατζερ για έναν πρωταθλητή σαν τον Buakaw καθώς η αμοιβή του είναι 250.000 δολάρια για έναν αγώνα ενώ άλλοι αθλητές Κ1 παίρνουν 10.000 δολάρια. Άρα είναι καλό να τον γνωρίσουν ιδιαίτερα οι ανερχόμενοι επαγγελματίες και οι δάσκαλοι.

Χ.Κ: Ποια μεγάλα ονόματα αθλητών πρόκειται να παρευρεθούν;

Μ.Μ: Παύλος Καπώνης, Μελέτης Κακουμπάβας, Αλέξανδρος Χατζηχρόνογλου, Σταύρος Εξακουστίδης, Γιάννης Μαλικούτης, Πάρης Βασιλικός και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι αθλητές. Εννοείται δεν θα λείπει από τη μεγάλη γιορτή ο Iron Mike Zambidis που θα συναντηθεί για πρώτη φορά με τον Buakaw μετά τον αγώνα τους στην Ιαπωνία.

Χ.Κ: Ευχαριστώ πολύ και είναι τιμή σας που φιλοξενείτε στην Ελλάδα έναν υπερπρωταθλητή. Καλή συνέχεια.

Μ.Μ: Και γω σας ευχαριστώ πολύ. Καλή συνέχεια.

Δείτε τον αγώνα Buakaw - Iron Mike Zambidis:


 https://www.youtube.com/watch?v=W-7zliF4d8k

Χριστίνα Καμπούρη

Είναι φοιτήτρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Tο ring είναι το αγαπημένο της "στέκι". Κάνει προπονήσεις στο Muay Thai και γράφει στο ringsofpain.gr. Τελευταία μάλιστα σκέφτεται να ακολουθήσει την πορεία που χάραξε η Lilian Garcia. Ακολούθησέ την στο: Facebook και Instagram

Item Reviewed: Buakaw - Ζαμπίδης: Θα ειδωθούν ξανά μετά τον αγώνα της Ιαπωνίας το 2006! Description: Rating: 5 Reviewed By: Christina Kampouri
Scroll to Top