ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ropfb

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Sparring Ακαδημιών με 6 Συλλόγους!

Το τμήμα Πυγμαχίας του Παναθηναϊκού Α.Ο διοργανώνει Sparring Ακαδημιών, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 17:00 στο προπονητήριο, κάτω από τη Θύρα 5 του γηπέδου της Λεωφόρου.

 Στις συναντήσεις θα λάβουν μέρος νεαροί Πυγμάχοι από 6 Συλλόγους από ολόκληρη την Ελλάδα, κάτι που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Πρόκειται για παιδιά από τον Άρη Θεσσαλονίκης, το Λουτράκι, τον Άρη Νίκαιας, την Ήρα Νίκαιας, το Διαγόρα Κορυδαλλού, το Λεωνίδα και το Μπάλλιο.
Οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν λησμονούν την ιστορία τους και το Sparring θα έχει την ονομασία «Νίκος Βαμβακάς» προς τιμή του μποξέρ του Συλλόγου που έχασε τη ζωή του πάνω στο ρινγκ υπερασπιζόμενος το Τριφύλλι, το 1952.
Για όλους στο τμήμα της Πυγμαχίας καθώς και για τον Σύλλογο, ο Βαμβακάς θα κατέχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στο πάνθεον της Παναθηναϊκής μας ιστορίας.
*Ο Νίκος Βαμβακάς ήταν αθλητής της πυγμαχίας ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 23 ετών σε αγώνα πυγμαχίας στις 28 Αυγούστου του 1952.
Το 1952 ο Παναθηναϊκός διοργάνωσε αγώνες Πυγμαχίας με αντίπαλους τους πυγμάχους της Παρτιζάν, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ελληνογιουγκοσλαβικών σχέσεων. Ο Νίκος Βαμβακάς αγωνίστηκε κόντρα στο Γιουγκοσλάβο πρωταθλητή Πάβλιτς.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπερτερούσε έναντι του τεχνικά ανώτερου αντιπάλου του, όμως στο 2ο λεπτό του 3ου και τελευταίου γύρου δέχθηκε ισχυρά χτυπήματα με συνέπεια να βρεθεί σε ημιαναίσθητη κατάσταση. Υπέστη σοβαρή εγκεφαλική διάσειση και εξέπνευσε νοσηλευόμενος την επόμενη ημέρα.

Δημήτρης Δημόπουλος

Είναι φοιτητής στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Από μικρός του άρεσε η αθλητική δημοσιογραφία και μελλοντικά αποφάσισε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Είναι οπαδός του WWE και του UFC και επιπλέον δουλεύει σε ορισμένα αθλητικά site, όπως είναι το englishfootball.gr, thinkover.gr και cleverbet.eu. Ακολούθησέ τον στο: Twitter , Facebook και Instagram

Item Reviewed: Sparring Ακαδημιών με 6 Συλλόγους! Description: Rating: 5 Reviewed By: Δημήτρης Δημόπουλος
Scroll to Top