ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ropfb

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

URopinion - Wrestlemania 32: Μια από τις καλύτερες


του αναγνώστη μας, Στυλιανού Σταύρου

Μια ακόμη Wrestlemania έφτασε στο τέλος της! Καλύτερη όλων των εποχών δεν την λες αλλά μια από τις καλύτερες ναι. Μετά το κάκιστο Road to Wrestlemania αλλά και το μέτριο στο σύνολο του match card είχα τις αμφιβολίες κατά πόσο θα με άφηνε ικανοποιημένο. Όμως τα κατάφερε στο μέγιστο βαθμό. Τρομεροί αγώνες, επικές εμφανίσεις και τεράστιες επιστροφές. Στα λίγα αρνητικά είναι τα 2 τουλάχιστον αποτελέσματα που θα έπρεπε να ήταν διαφορετικά. 

Το kickoff δεν το είδα λόγω του ελάχιστου ενδιαφέρον. Απορώ πραγματικά γιατί να έχουμε Kalisto vs Ryback σε US title. Όπως επίσης και το Usos vs Dudleys. Στο divas match όλα έγιναν για να αποχαιρετήσουμε με νίκη την Brie. 

Ladder match:
Ένα Ladder match ανεξαιρέτως παλαιστών έχει πάντα το δικό του ενδιαφέρον. Πολύ καλό θέαμα με αρκετά γρήγορο ρυθμό. Ξεκάθαρα Owens και Zayn πάνε σε κόντρα και περιμένω και από τους δύο να μου προσφέρουν τρομερό θέαμα. Για μένα δεν ήταν έκπληξη η νίκη του Ryder αφού από την στιγμή που μπήκε στον αγώνα ακουγόντουσαν φήμες για την νίκη του. 

Aj Styles vs Chris Jericho: 
Ακόμη ένα παιχνίδι που δεν θέλαμε να δούμε. Όχι από πλευράς θεάματος αλλά ότι έχει κουράσει αυτό το feud. Δεν νομίζω εν τέλη να ενόχλησε κανένα αυτός ο αγώνας. Έδωσαν το καλύτερο τους αγώνα προσφέροντας υψηλού επιπέδο θέαμα. Στα κορυφαία της βραδιάς! Έκπληξη η νίκη του Jericho και δημιουργά ερωτήματα. Για τον Aj Styles δεν χρειάζεται να πω κάτι, κουράστηκε το ίδιο το πληκτρολόγιο. Απίστευτος απλά! 

New Day vs League of Nations: 
Εκτός του ότι δεν είχε ενδιαφέρον αυτός ο αγώνας, δεν ήταν ούτε οι tag team titles on the line για να αποκτήσει έστω και λίγο. Όχι και τόσο καλό αλλά ποιός νοιάζεται; Απίστευτο segment με Austin, Michaels και Foley. Το γιατί εμφανίστηκαν δεν το γνωρίζουμε όμως πρόσφεραν θέαμα όπως αυτοί καλά ξέρουν. Έχει καιρό τώρα που η tag team division υστερεί και πρέπει επιτέλους κάτι να γίνει.

Andre the Giant Memorial Battle Royal: 
Ακόμη μια έκπληξη μας επιφύλασε το WWE με ντεπούτο και νίκη του Baron Corbin. Έκπληξη επίσης και η εμφάνιση του Shaquille O'Neal. Λίγο καλύτερο θέαμα θα μπορούσε να υπήρχε αλλά γενικά το WWE δεν δίνει και τόση έμφαση σε αυτόν τον αγώνα. 

Dean Ambrose vs Brock Lesnar: 
Εδώ για να πω την αλήθεια απογοητεύτηκα. Ήθελα περισσότερο θέαμα αλλά και Ambrose νικητή. Χρειαζόταν μια μεγάλη νίκη ο Ambrose, καθώς περιμέναμε να ερχόταν με επίθεση του Wyatt στον Lesnar για να ξεκινήσουν feud. Ένα feud που αν τελικά γίνει επιβάλλεται να το κερδίσει ο Bray Wyatt. 

Divas title match: 
Έκπληξη της βραδιάς για μένα το retain της Charlotte, καθώς η Sasha ήταν το ακλόνητο φαβορί και πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κέρδισε. Από πλευράς θεάματος δεν χρειάζεται να αναφερθώ. Και οι 3 τους μας έχουν αποδίξει ότι δίνουν εξαιρετικούς αγώνες. Πιστεύω αξίζει να βρίσκεται στα top 3 της βραδιάς. Για ακόμη μια φορά θα πω ότι ο Ric Flair κυριολεκτικά πιάνει πάτο με αυτές τις εμφανίσεις. Δεν χρειάζεται ο υπερπρωταθλητής του WWE να εμφανίζεται κάθε εβδομάδα και να βοηθάει την κόρη του. 

Undertaker vs Shane McMahon: 
Μετά και την αναφορά του Vince ότι αν ο Undertaker χάσει θα είναι η τελευταία του Wrestlemania συνειδητοποίησα ότι θα νικήσει. Κυριολεκτικά ματσάρα από δύο παλαιστές που πηγαίνοντας κόντρα στην ηλικία τους και μας πρόσφεραν έναν εξαιρετικό αγώνα. Περίμενα το Shane να πέσει από την κορυφή του κελιού όμως όχι να το αποφύγει ο Undertaker. Αυτά μας έχουν λείψει. Εποχές που Shane και Jeff Hardy έπεφταν από ένα τσουβάλι μέτρα. Από την αρχή που ανακοινώθηκε αυτός ο αγώνας πρόβλεψα ότι ο Undertaker έυκολα-δύσκολα θα κέρδιζε όμως, με κάποιο τρόπο, ο Shane θα έπαιρνε τα ηνία του Raw. Θα δούμε... 

The Rock segment: 
Αυτό που έσπαζα με το νου μου ήταν στο που θα αναμειγνυόταν ο Rock. Πολλοί έλεγαν να βοηθήσει τον Reigns κάτι που σίγουρα δεν θα είχε ωφέλη. Στην περσινή Wrestlemania είχε κάνει μισάωρο segment με Ronda Rousey, Triple H και Stephanie που στο τέλος δεν σήμαινε κάτι. Μπήκε μέσα μίλησε για το ρεκόρ και έσβησαν τα φώτα. Προς έκπληξη όλων η Wyatt Family. Τους προκάλεσε σε αγώνα και από εκεί άρχισαν τα τρελά. Σε 6 δευτερόλεπτα (!) νίκησε τον Erick Rowan και μετά πήγαν όλα τα μέλη της Wyatt Family να του επιτεθούν. Και ξαφνικά ακούγεται μουσική που δεν πολυάκουσα από την αρχή και ο κόσμος παραλυρεί. Γυρίζει η κάμερα και είναι ο John Cena. Ο κόσμος ζητωκραυγάζει για τον Cena παιδιά πόσα χρόνια έχω να το δω αυτό. Η καλύτερη επιστροφή του Cena. Καλύτερη και από αυτή του Royal Roumble 2008. Κατάλαβε, εν μέρη, την αξία αυτού του μεγάλου παλαιστή ο κόσμος. Μπήκε μέσα έκανε τα δικά του με τον Rock και καταχειροκροτήθηκαν. Έκανε ένα βλέμμα προς τον Rock που μύρισε heel turn αλλά μάταια. Ίσως στο κοντινό μέλλον μιας και είναι ένα σενάριο που παίζεται. 

Triple H vs Roman Reigns: Εδώ είμαστε! Ο αγώνας που με το χτίσιμο του δέχοταν μεγάλη κριτική. Βασικά όπου είναι ο Reigns δέχεται κριτική. Από τη στιγμή που κέρδισε στο Rumble ο Triple H αυτό θα ήταν το αναμενόμενο ending. Το κακό έγινε από τότε. Ίσως με άλλο νικητή να χτιζόταν πιο ενδιαφέρον feud. Πάντως δεν με άφησε με παράπονο. Ήθελα όμως πιο πολλά finishers και από τους δύο. Ξεχωριστή στιγμή του αγώνα το spear του Roman στην Stephanie. Ίσως να έφτασε ο καιρός να κάνει heel turn ο Reigns κυρίως για τα στόματα του κόσμου που στην πλειοψηφία του δεν λέει να αλλάξει μυαλά. Οι αποδοκιμασίες προς τον Reigns δεν λένε να σταματήσουν. Τα είπα πολλές φορές δεν χρειάζεται ξανά. Ο κόσμος τον αδικεί. Μετά το spear στην Stephanie μειώθηκαν τα γιουχαίσματα και οι περισσότεροι το χάρηκαν, όμως μετά πάλι ξανά τα ίδια. 

Συνοψίζοντας, συμπεριλαμβανομένου και του κακού Road to Wrestlemania, αλλά και των πολλών τραυματισμών που είχε να αντιμετωπίσει το WWE, δεν μπορούμε να έχουμε πολλά παράπονα από την φετινή Wrestlemania. Όπως είπα και στην αρχή δεν ήταν ότι καλύτερο είδαμε ποτέ μας, όμως ήταν μια πάρα πολύ καλή Wrestlemania! Κατά τη διάρκεια που την παρακολουθούσα δεν ήθελα να τελειώσει καθώς σκεφτόμουν ότι μετά την περσινή ακολούθησε μια τραγική συνέχεια με το μόνο καλό PPV να θυμάμαι μέχρι την φετινή, είναι το Hell in a cell. 
ΥΓ: Τον ένα βαθμό θα τον στερήσω κυρίως λόγω αποτελεσμάτων, Lesnar και Chartlotte κατ'ακρίβιαν, αλλά και του κακού booking που έγινε. Πάντως μπορούσε άνετα να έπαιρνε δεκάρι. 
ΥΓ2: Σας περιμένω κάτω στα σχόλια να το συζητήσουμε! 

Βαθμολογία: 9/10 Με εκτίμηση, Στυλιανός Σταύρου

Στείλτε μας την άποψη σας εδώ οποιοδήποτε θέμα είναι επίκαιρο. Το ''URopinion'' είναι ανοιχτό στην ανάλυση οποιουδήποτε θέματος, πέρα από το Pro Wrestling, και για τις MMA και για το (Kick) Boxing.

Νίκος Γκιώνης

Ένας εκ των ιδρυτών του Rings Of Pain, είναι ο μικρότερος σε ηλικία από την ομάδα του site αλλά δεν τον πιστεύει κανείς. Περιμένει τηλεφώνημα για να γίνει σχολιαστής του TNA. Θέλει να δει από κοντά αγώνα του Jon Jones αλλά μάλλον δεν θα μπορέσει επειδή θα του έχουν φύγει όλα τα λεφτά σε συναυλίες, ενώ σκοπεύει να πάρει διαρκείας στους Lakers όταν φτιάξουν ξανά ομάδα, αν ζει μέχρι τότε. Ακολούθησέ τον στο: Twitter , Facebook και Instagram

Item Reviewed: URopinion - Wrestlemania 32: Μια από τις καλύτερες Description: Rating: 5 Reviewed By: Νίκος Γκιώνης
Scroll to Top