ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ropfb

Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Ζώντας την “Attitude και την Ruthless Aggression Era”


Εν έτη 2000 όντας πιτσιρίκος με playstation 1 έπαιζα διάφορα παιχνίδια που μετά από λίγο καιρό τα βαριόμουν και έβγαινα να παίξω μήλα(ναι το κάναμε αυτό τότε).18Αυγούστου του 2000 και εγώ είχα τα γενέθλια μου. 

Πολλά δώρα και μέσα σε αυτά ένα cd όπου έγραφε επάνω «WWF SmackDown».

Εγώ δεν κατάλαβα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, ώσπου μια μέρα παίζω το παιχνίδι και ξέχασα τι πάει να πει έξω κόσμος. Τα μάτια μου λαμπιρίζανε καθώς κοιτούσα τις επικίνδυνες κινήσεις των αθλητών και δεν πίστευα πως υπάρχει ένα τέτοιο άθλημα που να σου επιτρέπει να κάνεις τέτοιες κινήσεις στον αντίπαλο σου. Είχα γοητευτεί από τα τότε gimmicks των superstars και το πως έπαιζαν όλοι τον ρόλο τους μέσα στο άθλημα.Μετά από λίγο καιρό ανακαλύπτω ότι σε ένα κανάλι από τα συνδρομητικά τότε στις 21:00 είχε λίγους αγώνες από WWF (RAW IS WAR/SMACKDOWN) και στο ΜΤV είχε μισάωρα ματσάκια από το τότε showHEAT”.Καθώς περνούσε ο καιρός άρχισα σιγά σιγά να μπαίνω στον κόσμο του wrestling,να μαθαίνω τις κόντρες των παλαιστών και να νιώθω συναισθήματα για τα heels και για τα faces της τότε εποχής. 

Αγώνες όπως The Rock & Stone Cold vs. Kurt Angle & Chris Benoit θα μείνουν για πάντα στο μυαλό μου γιατί τότε οι superstars ήταν αρκετοί και όλοι τους ένας κι ένας για να κρατήσει ψηλά την ζώνη του πρωταθλητή, οπότε καταλαβαίνετε πως η αντίδραση του κάθε φαν τότε ήταν με φωνές στην μεγάλη μαύρη τηλεόραση και ψιθυριστά βρισίδια (γιατί στο σαλόνι ήταν και οι γονείς μας και δεν έκανε να   βρίζουμε χαχαχαχαχα). 

Τυχεροί αυτοί που είχαμε αποκωδικοποιητή τότε

Το WWE(πλέον), είχε μπει για τα καλά στη ζωή μου. Μάζευα κάρτες ατού με παλαιστές και οπουδήποτε έβρισκα κάτι που να αναφέρεται σε πάλη έπρεπε να το αποκτήσω με οικονομίες από το χαρτζιλίκι μου και με ατελείωτο πιπίλισμα στους γονείς.

Μα πώς να μην κολλήσεις φίλε μου όταν έβλεπες αγώνες με παλαιστές όπως ”Kurt Angle,Rey Mysterio,Kane,Undertaker(με τη μηχανή και το κόκκινο μπλουζάκι),The Rock(If You smeeell),Chris Benoit,Eddie Guerrero(Viva la raza),Stone Cold(Give Me a hell yeah!),Goldberg (YOU ARE NEXT!), Triple H, Shawn Michaels κλπ κλπ.”

Και παρακολουθώντας κόντρες από “John Cena (με σπάντεξ σορτσάκι και μπότες) εναντίον Kurt Angle”,την επιστροφή του Goldberg μετά το WCW να τα βάζει με τον The Rock και πιο μετά με τον νεόφερτο τότε Brock Lesnar (HERE COMES THE PAIN) μέχρι την διάλυση των DX και την τρομερή κόντρα ανάμεσα σε Shawn Michaels,Triple H και πιο μετά με όλους τους Evolution.

Το streak του Undertaker τότε, δεν ήταν αστείο και όταν έβλεπες στον αγώνα να πέφτει η finisher το μάτς είχε τελειώσει και όλοι χοροπηδούσαμε σαν τρελοί εάν κάποιος έκανε kick out(όχι και τόσο συχνό φαινόμενο τότε).

Και έτσι πέρασε ο καιρός φίλοι μου. Μετά ήρθε το περιοδικό “Sporty J.R” που είχε πάντα κάποιο αφιέρωμα στον κόσμο του WWE και πιο μετά έφθασε στα χέρια μας η ελληνική έκδοση του περιοδικού WWE και μαθαίναμε περισσότερα πράγματα για τους αγαπημένους μας παλαιστές και τις ζωές τους.
Το MTV σταμάτησε το HEAT και τα συνδρομητικά έδειχναν σπάνια πια επεισόδια, αλλά τι να το κάνεις είχαμε πλέον internet και μπορούσαμε να δούμε κλιπάκια από αγώνες και να είμαστε πάντοτε ενημερωμένοι για το τι γίνεται στον κόσμο του WWE.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως νιώθω τυχερός που πρόλαβα μια καταπληκτική εποχή για τον κόσμο της επαγγελματικής πάλης και νιώθω πολύ όμορφα που πλέον βλέπω το αγαπημένο μου άθλημα να αρχίζει να ξαναδίνει ευκαιρίες σε νέους αθλητές να βγουν στο προσκήνιο και να κάνουν την κατά πολλούς “αποστειρωμένη PG era” ξανά φαντασμαγορική(Good job Shane OMac).

Item Reviewed: Ζώντας την “Attitude και την Ruthless Aggression Era” Description: Rating: 5 Reviewed By: Christos Seventysix
Scroll to Top