ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ropfb

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016

9 Χρόνια χωρίς τον "Canadian Crippler" Chris Benoit.

 

Τι μπορεί να πει κάποιος για έναν από τους καλύτερους παλαιστές όλων των εποχών, τον Chris Benoit.Αν μιλάμε για παλαιστές με όλο το "πακέτο" τότε σίγουρα είναι ένας από αυτούς.Όμως ο κόσμος της επαγγελματικής πάλης δεν είναι πάντα φλάς και δημοσιότητα...Μια μικρή περίληψη για την ζωή του στην παλαίστρα και για το τραγικό τέλος.

Ο Chris Benoit γεννήθηκε στις 21 Μαΐου το 1967 στο Montreal του Καναδά.Προπονητής του ήταν ο γνωστός σε όλους μας Stu Hart. Έγινε γνωστός στην Ιαπωνία σαν Pegasus Kid και σαν Wild Pegasus.


Έκανε τα περάσματα του από αρκετές σκηνές, μέχρι που μια του μικρή εμφάνιση στο WCW στις αρχές του 1990 του έδωσε την ευκαιρία για μια κανονική θέση παλαιστή το 1994 στο ECW.
Εκεί λόγω του περιστατικού όπου έσπασε τον λαιμό του Sabu μετά από μια λάθος κίνηση, του δόθηκε το ψευδώνυμο "The Canadian Crippler".

Έγινε γρήγορα ένα από τα top ονόματα και το 1996 το WCW τον επαναπροσέλαβε.
Οι μεγαλύτερες στιγμές του στο WCW ήταν η ένταξη τους στους Four Horsemen και ο παγκόσμιος τίτλος που κέρδισε το 2000.

Είχε αδελφική σχέση με τον Eddie Guerrero όπου μαζί του και με τους Dean Malenko και Perry Sulivan σχημάτισαν το group "Radicalz".


Ο Benoit έκανε μεγάλη επιτυχία στο WWF και σε λιγότερο από ένα εξάμηνο θα ήταν το main event σε ένα PPV μαζί με τον The Rock.


Λόγω τραυματισμού του στον λαιμό το 2001 έλειψε 1 χρόνο από την δράση, μέχρι που το 2002 ο Benoit γύρισε ως απόκτημα του RAW ενώ μετά από μερικούς μήνες θα πήγαινε στο Smackdown. Εκεί θα έμενε μέχρι το Royal Rumble του 2004 όπου και θα νικούσε. Την ευκαιρία του για την Wrestlemania XX όπου θα έβγαινε και εκεί νικητής σε ένα καταπληκτικό Triple threat match εναντίον του HHH και του Shawn Michaels θα την έκανε με την στάμπα του RAW και θα αποκτούσε την πολυπόθητη WWE World Heavyweight Championship.
Όντας πρωταθλητής ο Benoit κέρδισε και Tag Team τίτλους με τον Edge, όπου θα τους έχανε λίγους μήνες μετά από τον Randy Orton στο Summerslam.
Από τότε ο Chris Benoit έφυγε για το Smackdown όπου σύντομα θα γινόταν ο US Champion.

Τον Ιούνιο του 2007 πήρε μεταγραφή για τον παλιό του γνώριμο, το ECW όπου ήταν προγραμματισμένος για έναν αγώνα με έπαθλο το ECW World Championship.
Την νύχτα του show ο Benoit όμως δεν εμφανίσθηκε λόγω προσωπικών προβλημάτων όπως μας είπαν οι τότε εκφωνητές Tazz και Joey Styles.

Την επόμενη ημέρα βρέθηκε νεκρός μαζί με την γυναίκα του Nancy και τον γιο τους Daniel στο σπίτι τους στην Atlanta.
Ο Benoit στραγγάλισε την γυναίκα του, έπνιξε τον γιο του και μετά κρεμάστηκε στο προσωπικό του γυμναστήριο.

Πολλοί λένε πως στη μέση υπήρχαν προβλήματα όπως διαζύγιο και προϊστορία ενδοοικογενειακής βίας ενώ θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω πως υπήρχαν και υποψίες για κατάχρηση στεροειδών ουσιών όπου οδήγησαν τον Benoit στην πράξη αυτή σύμφωνα πάντα με την επίσημη Press Conference της αστυνομίας.

Όπως φυσικά φαντάζεστε το WWE έχασε πολλά χρήματα και ένα μαύρο σύννεφο απλώθηκε επάνω από το brand μέχρι και σήμερα.
Πολλοί παλαιστές έχουν αναφερθεί στο συμβάν ως κάτι που δεν μπορούν να κρύψουν αλλά ούτε θέλουν να μιλούν γι αυτό διότι είναι ένα πολύ ευαίσθητο και λεπτό θέμα.

O Vince McMahon δεν έκανε την κλασσική τελετή προς την μνήμη του παλαιστή, αλλά προβλήθηκε στις οθόνες μας ένα μαγνητοσκοπημένο σπότακι με τον επικεφαλή Vince να μας μιλάει σε μια δύσκολη πραγματικά θέση για τον Benoit και για το 3ωρο tribute επεισόδιο που θα ακολουθούσε.
 Watch the "Chris Benoit tribute Spot"

Αυτή η αναφορά ήταν και η τελευταία,διότι μετά απαγορεύθηκε στους παλαιστές να μιλάνε για το συμβάν της δολοφονίας και το WWE δεν αναφέρεται πλέον καθόλου τον συγκεκριμένο παλαιστή.
 Προσπαθεί το WWE να διαγράψει τον Benoit από την ιστορία του brand;

Εμείς σαν φάνς έχουμε να πούμε ένα πράγμα.
Εννέα χρόνια χωρίς τον καλύτερο.
Rest in Peace.

Για το Rings Of Pain
-Seventysix-
-Out-

Item Reviewed: 9 Χρόνια χωρίς τον "Canadian Crippler" Chris Benoit. Description: Rating: 5 Reviewed By: Christos Seventysix
Scroll to Top