ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ropfb

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Πως το Brexit επηρεάζει το WWE;

Σίγουρα θα ενημερωθήκατε τις τελευταίες μέρες για την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ιστορικά με μία λέξη διατυπώνεται ως «Brexit», εξ'ου και το grexit). Τι επιπτώσεις θα έχει το Brexit στα οικονομικά του WWE;

Κατόπιν δημοψηφίσματος, η Μεγάλη Βρετανία αποχώρησε από την Ε.Ε. Το αποτέλεσμα αυτής της εξόδου είναι να παρατηρηθούν μεταβολές στον οικονομικό τομέα όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Αρκετά θα επηρεαστούν και οι τεράστιες εταιρείες του κόσμου, όπως αυτή του World Wrestling Entertainment.

Το ringsofpain.gr σας έχει την απάντηση για το κατά πόσο θα επηρεαστεί η εταιρεία του WWE, έπειτα από το Brexit.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι για το WWE μακράν η μεγαλύτερη αγορά σε διεθνές επίπεδο καθώς από κει εξαρτώνται περίπου το 45% των εσόδων του (αν αφαιρέσουμε τα έσοδα που προκύπτουν από την Β. Αμερική). Το 2015 το WWE κέρδισε 75.653.000$ (περίπου 68.266.000 ευρώ) από το Η.Β (αύξηση 87% συγκριτικά με το 2014 που μάζεψε 40.501.000$, δηλαδή 36.546.000 ευρώ).

Σύμφωνα με την αναλύτρια εταιρειών, Laura Martin, η συνεργασία του WWE με το κανάλι BSkyB είχε συμφωνηθεί με αμερικάνικα δολάρια και όχι με λίρα στερλίνα. Βάσει λογικής, η μετατροπή του νομίσματος δεν επρόκειτο να επηρεάσει την αξία της εξαγοράς των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των προγραμμάτων του WWE.


Πέρυσι, το WWE είχε κάνει μήνυση σε κανάλι της Ταϊλάνδης επειδή δεν ανταποκρίθηκε σε όσα έγραφε το συμβόλαιο συνεργασίας με την εταιρεία. Από αυτήν την υπόθεση, η εταιρεία του Κονέκτικατ κέρδισε 23.400.000$, έπειτα από απόφαση του δικαστηρίου.

Βέβαια, αναγράφεται σε έναν φάκελο που έχει χρησιμοποιείται στις δίκες (World Wrestling Entertainment, Inc. v. CTH Content Company Limited), ότι το WWE θα πληρώνεται μόνο σε αμερικανικά δολάρια. Αν υπερισχύσει αυτή η πρόταση, τότε η νούμερο ένα εταιρεία pro wrestling στον κόσμο θα βγει μείον.


Εγγραφές

Στους πρώτους τρεις μήνες του 2016, το WWE συγκέντρωσε 1.289.000 συνδρομητές του WWE Network (985.000 εντός Αμερικής, 304.000 διεθνώς). Από τις 4 Ιανουαρίου του 2015 μέχρι σήμερα, το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί την χώρα (μετά την Αμερική) με τους περισσότερους συνδρομητές του Network. Από τις 304.000 εγγραφές, το μεγαλύτερο ποσοστό ανήκει στο Η.Β, ενώ από ένα μεγάλο κομμάτι έχουν και οι Ιαπωνία, Γερμανία και Ινδία.


Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, το WWE Network κοστίζει 9,99 αμερικανικά δολάρια (δηλαδή κοντά στα 9 ευρώ). Στην Βρετανία το Network θα κοστίζει 9.99 λίρες στερλίνες, δηλαδή 11,73 ευρώ. Η αύξηση αυτή αναμένεται να μειώσει τις εγγραφές του Network το επόμενο διάστημα.

Πάντως, αναφέρεται ότι το Brexit δεν θα επηρεάσει τα live events του WWE στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος που εκπροσωπεί το WWE σε διεθνές επίπεδο, ο Gerrit Meier αποχώρησε πρόσφατα από την εταιρεία.

Περισσότερα θα γνωρίζουμε στην ενημέρωση του WWE για το δεύτερο τρίμηνο (τέλη Ιουλίου - αρχές Αυγούστου).

Νότης Καμπέρης

Αποφάσισε τι θέλει να γίνει στην ζωή του και... σπουδάζει δημοσιογραφία στο AKMI Metropolitan College. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά. Λατρεύει το ποδόσφαιρο και τα μαχητικά αθλήματα. Γράφει καθημερινά στο ringsofpain.gr και στο scorpionnight.gr. Δεν περιμένει άλλο τον Byron Saxton να αποσυρθεί και το σκέφτεται για... TNA στο κανάλι ALTER. Ακολούθησέ τον στο: Twitter , Facebook , Twitch , Instagram και Youtube

Item Reviewed: Πως το Brexit επηρεάζει το WWE; Description: Rating: 5 Reviewed By: Νότης Καμπέρης
Scroll to Top