ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ropfb

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Η ανάγνωση του Draft

Η αναμονή δύο περίπου μηνών για το Draft έφτασε στο τέλος της τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου με το ρόστερ του WWE να χωρίζεται στα δύο και να αλλάζει πλήρως τον χάρτη του promotion. Ο Νίκος Γκιώνης είδε τους superstars που θα στελεχώσουν τα δύο brands και επιχειρεί να κάνει μια πρώτη ανάγνωση των δύο ρόστερ.

Μια πρώτη ανάλυση των δύο roster και του τρόπου που θα αξιοποιηθούν οι superstars στο εκάστοτε brand είναι ασφαλώς ριψοκίνδυνη αφού δεν έχει διεξαχθεί κανένα show με μεμονωμένο roster. Ίσως θα ήταν καλύτερο να γίνει μια τέτοια ανάλυση μετά το Battleground καθώς θα έχουμε καθαρότερη εικόνα για τους τίτλους που θα βρίσκονται στο κάθε brand. Γι' αυτό και αυτό το άρθρο αποτελεί μια πρώιμη ανάγνωση.

RAW


Όπως ήταν φυσικό, το RAW διαθέτει το πολυπληθέστερο ρόστερ καθώς διαρκεί τρεις ώρες έναντι δύο του Smackdown. Αν έπρεπε να κρατήσουμε δύο πρόσωπα γύρω από τα οποία θα στηριχτεί το brand της Stephanie McMahon και του Mick Foley, αυτά θα ήταν αναμφίβολα ο Seth Rollins και ο Roman Reigns. Για τον Rollins έγινε προφανές από τη στιγμή που επιλέχτηκε πρώτος στο Draft. Η μεταχείριση που θα έχει ο Roman Reigns μετά την τιμωρία του αποτελεί ένα ερωτηματικό, θεωρώ όμως πως θα εξακολουθήσει να αποτελεί βασικότατο παράγοντα του WWE.

Η επιλογή του Finn Balor ήταν από τις μεγαλύτερες του χτεσινού Draft. Ο σταρ του NXT αναμένεται να έχει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο RAW. Κανείς δεν ξέρει τι push θα έχει. Θα προωθηθεί ως ο απόλυτος babyface που ήταν στο NXT; Ή θα επηρεάσει το push του η παρουσία των Karl Anderson και Luke Gallows από τη στιγμή που χωρίστηκαν με τον AJ Styles; Χωρίς να είμαι τελείως σίγουρος, δίνω ένα μικρό προβάδισμα στην ανάμειξη του Balor με τους φίλους του από την Ιαπωνία.

Το επικρατέστερο όνομα να πάρει push στη main event σκηνή μετά τα δύο πρώην μέλη της Shield είναι ο Kevin Owens. Ο KO είναι συνεχώς σε ανοδική πορεία από το ντεμπούτο του και αυτή είναι η ευκαιρία του να ανέβει στην κορυφή. Ένα άλλο όνομα που δεν συγκεντρώνει μεγάλη προσοχή είναι ο Rusev, αλλά πιστεύω ότι μετά το τέλος του reign του ως United States Champion θα ακολουθήσει πορεία προς το main event.

Η ελίτ της Tag Team Division θα αποτελέσει προνόμιο του RAW. Σε αυτό δε συντελεί μόνο η παρουσία της New Day ως WWE Tag Team Champions αλλά και η παρουσία ομάδων όπως οι Enzo & Big Cass και των Karl Anderson και Luke Gallows. Πιστεύω ότι θα υπάρξει δημιουργία νέων ομάδων στο μέλλον, αφού πέρα από αυτές τις τρεις ομάδες, δε νομίζω να κάνουν κάτι ιδιαίτερο οι Shining Stars, οι Golden Truth και οι Dudley Boyz.

Με την ανακοίνωση της δημιουργίας της Cruiserweight Division ήταν δεδομένη η παρουσία ορισμένων superstars στο RAW. O Neville θα αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο της κατηγορίας, ενώ θα υπάρξει λογικά ενίσχυση από το Cruiserweight Classic αλλά και το NXT.

Ίδια με την ομαδική κατηγορία θα είναι και η μοίρα της γυναικείας. Η παρουσία της Charlotte και της Sasha Banks καθιστά δεδομένο πως το RAW θα είναι το επίκεντρο της γυναικείας κατηγορίας. Θαρρώ πως θα προστεθεί στο γκρουπ αυτό και η Bayley μετά το Battleground. Μην ξεχνάμε την παρουσία της Nia Jax που αναμένεται να φέρει νέα δυναμική στην κατηγορία με το μέγεθός της. Ρόλο αναμένεται να έχει και η Dana Brooke για την οποία λέγεται ότι έρχεται μεγάλο push. Ελπίζω και σε αναγέννηση της Paige αλλά δεν είμαι αισιόδοξος.

Παλαιστές όπως ο Cesaro και ο Sami Zayn θα έχουν πρωτεύοντα ρόλο στη mid card και τον τίτλο United States. Ενδιαφέρον προκαλεί η παρουσία του Chris Jericho που θα έχει το ρόλο να ανεβάσει ταλέντα, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι θα υπάρχουν κοντρίτσες ανάμεσα στη Stephanie McMahon και τον Mick Foley, κάτι που αποτελεί αρνητικό. Όπως είπε και ο Cesaro, η προσοχή πρέπει να δοθεί στους superstars και όχι στους Managers. Ένα άλλο σενάριο με Authority Figures θα κάνει κακό στο show.

SmackdownΤο Smackdown ως μη εδραιωμένο show όπως είναι το RAW, χρειάζεται μεγάλα ονόματα που θα βοηθήσουν να ανέβει η αξία του. Τέτοια ονόματα είναι ο John Cena και ο Randy Orton, τα μεγαλύτερα ονόματα της τελευταίας δεκαετίας. Από τους νεότερους τα μεγάλα ονόματα θα είναι ο AJ Styles και ο Dean Ambrose. Η παρουσία του WWE Championship δεν είναι δεδομένη αφού μπορεί να πάει στο RAW μετά το Battleground. Πιστεύω ότι ο τίτλος θα αλλάξει brand και θα επιστρέψει το World Heavyweight Championship στο Smackdown.

Το Intercontinental Championship θα μείνει στον Miz μετά το Battleground και πιστεύω ότι σειρά θα έχει ο Alberto Del Rio. Έπειτα, βλέπω παλαιστές όπως ο Baron Corbin, o Dolph Ziggler και ο Apollo Crews να συνθέτουν την ομάδα που θα περιστρέφεται γύρω από τον τίτλο.

Η εμπειρία των Usos θα αναμειχθεί με τη νεανική δυναμική των American Alpha και των Vaudevillains στην Tag Team Division. Άγνωστο παραμένει το αν θα δημιουργηθούν νέοι ομαδικοί τίτλοι για το brand. Αν μείνει χωρίς ομαδικούς τίτλους το Smackdown θα υπάρχει πρόβλημα, καθώς θα φαίνεται ότι οι ομάδες δεν παλεύουν για τίποτα και αποτελούν τη Β' Κατηγορία του RAW.

Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες. Η Becky Lynch είναι δεδομένο πως δεν θα έπαιρνε ευκαιρία για τον τίτλο με τα ονόματα που πήγαν στο RAW και έτσι έγινε draft στο Smackdown. Μαζί με τη Naomi και τη Natalya θα αποτελέσουν τις έμπειρες του brand, ενώ το νέο αίμα θα αποτελέσουν η Alexa Bliss, η Carmella και η Eva Marie. Πολύ φοβάμαι ότι αυτή που θα δεχτεί γρηγορότερα push θα είναι η τελευταία.

Ο Bray Wyatt αποτελεί μια κατηγορία μόνος του. Είναι ένας μοναδικός χαρακτήρας που δε χρειάζεται απαραίτητα τίτλο και θα έχει αρκετό ενδιαφέρον το πού θα κινηθεί. Η παρουσία του Braun Strowman στο RAW ίσως να σημάνει το τέλος της Wyatt Family, ενώ απομακρύνεται το όνειρο της κόντρας του με τον Brock Lesnar, αφού ο "Beast Incarnate" θα βρίσκεται στο RAW.

Σαν δύο καθαροί faces, o Shane McMahon και ο Daniel Bryan θα έχουν μικρότερη παρουσία από την αντίστοιχη του Foley και της Stephanie στο RAW. Αυτή είναι σωστή κίνηση και ελπίζω να μη με απογοητεύσει το WWE με κάποιο περίεργο heel turn του Shane, κάτι που θεωρώ απίθανο.

Συμπέρασμα

Στα χαρτιά, τουλάχιστον, το ρόστερ του RAW φαίνεται δυνατότερο από του Smackdown. Το μπλε σόου θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο επιπλέον τίτλους, αλλιώς η γυναικεία και η ομαδική κατηγορία του θα μοιάζουν με B+ Players. Στο RAW έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι εδραιωμένοι superstars, ενώ στο Smackdown υπερτερεί το νέο αίμα, κάτι που ταιριάζει με την παρουσία των Shane και Bryan. Το WWE ξέρει όμως ότι χρειάζονται μεγάλα ονόματα για να εκτοξεύσουν το Smackdown, κάτι που θα κληθούν να κάνουν ο John Cena και ο Randy Orton, αφού τα μεγαλύτερα ονόματα της τωρινής γενιάς τα καπάρωσε το RAW.

Η πραγματικότητα ίσως αποδειχθεί πολύ διαφορετική από τα παραπάνω λεγόμενα. Αυτή η αβεβαιότητα είναι που κάνει τόσο ενδιαφέρον το μέλλον του WWE στη νέα κατάσταση στην οποία εισέρχεται. Σας παρακαλώ, μη με απογοητεύσετε.

Νίκος Γκιώνης

Ένας εκ των ιδρυτών του Rings Of Pain, είναι ο μικρότερος σε ηλικία από την ομάδα του site αλλά δεν τον πιστεύει κανείς. Περιμένει τηλεφώνημα για να γίνει σχολιαστής του TNA. Θέλει να δει από κοντά αγώνα του Jon Jones αλλά μάλλον δεν θα μπορέσει επειδή θα του έχουν φύγει όλα τα λεφτά σε συναυλίες, ενώ σκοπεύει να πάρει διαρκείας στους Lakers όταν φτιάξουν ξανά ομάδα, αν ζει μέχρι τότε. Ακολούθησέ τον στο: Twitter , Facebook και Instagram

Item Reviewed: Η ανάγνωση του Draft Description: Rating: 5 Reviewed By: Νίκος Γκιώνης
Scroll to Top