ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ropfb

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Η απίστευτη προπόνηση της Ronda Rousey


H Ronda Rousey είναι μία από τους μεγαλύτερους σταρ του αθλήματος των μεικτών πολεμικών τεχνών ανεξαρτήτου φύλου χάρη στα μοναδικά επιτεύγματα που έχει πετύχει στο οκτάγωνο. Αυτά τα επιτεύγματα όμως δεν ήρθαν έτσι απλά. Από πίσω κρύβεται μια τρομερή προετοιμασία, την οποία αναλύει ο προπονητής της Edmond Tarverdyan.

Η προετοιμασία της πρώην UFC Bantamweight Champion περιλαμβάνει 6 ώρες προπόνηση 6 μέρες την εβδομάδα. Αρχικά κάνει πολλές διατάσεις σε όλους τους μυς του σώματος ώστε να αποτρέψει τραυματισμούς. Έπειτα τρέχει για 10 λεπτά στα σκοινιά του ρινγκ ώστε να ανεβάσει τους καρδιακούς της παλμούς σε κατάσταση αγώνα.

Μετά από αυτό το "χαλαρό" ζέσταμα, ξεκινάει το κυρίως μέρος. Η Rousey παίρνει έναν βαρύ σάκο και κάνει για 12 γύρους takedowns εξασκώντας παράλληλα το wrestling και το striking της. Αλλάζει θέση κάθε 90 δευτερόλεπτα.

Έπειτα μπαίνει στο ρινγκ και εξασκείται στις γροθιές με τον προπονητή της. Αυτή η προπόνηση περιλαμβάνει συνήθως 10-15 γύρους 3-5 λεπτών. Ο Tarverdyan λέει ότι η Rousey έχει κάνει μποξ για 60 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Η προπόνηση περιλαμβάνει και διάφορα χτυπήματα κρατώντας βαράκια ενός κιλού, με τα οποία χτυπάει με την ταχύτητα που θα χτυπούσε χωρίς αυτά.

Για τέλος η Rousey εστιάζει στον κορμό και τους κοιλιακούς της, καθώς κάνει μέχρι και 2.000 κοιλιακούς στο τέλος κάθε προπόνησης.

Νίκος Γκιώνης

Ένας εκ των ιδρυτών του Rings Of Pain, είναι ο μικρότερος σε ηλικία από την ομάδα του site αλλά δεν τον πιστεύει κανείς. Περιμένει τηλεφώνημα για να γίνει σχολιαστής του TNA. Θέλει να δει από κοντά αγώνα του Jon Jones αλλά μάλλον δεν θα μπορέσει επειδή θα του έχουν φύγει όλα τα λεφτά σε συναυλίες, ενώ σκοπεύει να πάρει διαρκείας στους Lakers όταν φτιάξουν ξανά ομάδα, αν ζει μέχρι τότε. Ακολούθησέ τον στο: Twitter , Facebook και Instagram

Item Reviewed: Η απίστευτη προπόνηση της Ronda Rousey Description: Rating: 5 Reviewed By: Νίκος Γκιώνης
Scroll to Top