ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ropfb

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

«Θάβει» πράγματι ταλέντα ο John Cena;

Ο Θοδωρής Τζίβας Πέτροβας γράφει τη γνώμη του στο Rings Of Pain για ένα από τα πλέον αγαπημένα θέματα συζήτησης ανάμεσα στους απανταχού pro wrestling fans: «Θάβει» ή όχι ταλέντα ο John Cena;


Ο 15 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είναι ένας από τους πιο πετυχημένους pro wrestlers στην ιστορία του WWE και μολονότι διανύει μόλις το 39ο έτος της ηλικίας του θεωρείται ήδη θρυλική φυσιογνωμία, επιπέδου Hulk Hogan και Undertaker.

Δεν ξέρω αν οι συγκρίσεις αυτές είναι υπερβολικές, αλλά το σίγουρο είναι ότι οι μεγάλοι αγώνες στους οποίους έχει συμμετάσχει, οι νίκες, οι τίτλοι, καθώς και η διάρκεια του στο main event scene τον καθιστούν στην κορυφή του σπορ που ονομάζεται professional wrestling.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο WWE ο John Cena έχει δεχτεί σκληρή κριτική από τους σκληροπυρηνικούς pro wrestling fans για τις περιορισμένες κινήσεις του στο ρινγκ και για τη μέτρια (σύμφωνα με τη γνώμη τους) τεχνική του. Ωστόσο, το μεγαλύτερο επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι επικριτές εις βάρος του είναι ότι «θάβει» ταλέντα, ότι δεν αφήνει δηλαδή μέσω της δύναμης του στα backstage, τους νέους Superstars να τον νικήσουν ώστε να ανέβουν εκείνοι την σκάλα της επιτυχίας στη μεγάλη εταιρία.

Μόλις χθες ο John Cena ηττήθηκε από τον AJ Styles και αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι ο "Champ" δεν έχει νικήσει στο μεγαλύτερο event του καλοκαιριού τα τελευταία έξι χρόνια.

Στο μακρινό (πια) Summerslam 2010 ο John Cena όντας αρχηγός της ομάδας του επικράτησε των Nexus, με αρχηγό τον Barrett, σε έναν από τους αγώνες όπου πολλοί (ανάμεσα στους οποίους οι Chris Jericho και Edge) τον κατηγόρησαν για το γεγονός ότι δεν άφησε τους Nexus να στεφθούν εκείνοι νικητές, ώστε να δεχτούν το push που πιθανότατα άξιζαν.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι ο Cena δεν θα έχανε και πολλά αν δεχόταν το pin εκείνο το βράδυ, όμως αποδείχτηκε με τα χρόνια ότι δεν υπήρχε κάποιος εκ των Nexus που να άξιζε να νικήσει τον 15 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Το ίδιο ισχύει και για πολλές ακόμη περιπτώσεις παλαιστών οι οποίοι έφτασαν κοντά, αλλά δεν τον νίκησαν ποτέ. Αυτό βέβαια είναι ξεκάθαρα υποκειμενική μου άποψη, αλλά αλήθεια πιστεύετε ότι κάποιος εκ των Zack Ryder, Damien Sandow, Ryback, Rusev κλπ θα μπορούσε να πετύχει κάτι το εντυπωσιακό στο WWE αν νικούσε πρώτα τον Cena;

Μοναδική περίπτωση για την οποία έχω κι εγώ τις ενστάσεις μου είναι αυτή του Bray Wyatt, αλλά ο χρόνος θα δείξει αν ο "Eater of Worlds" θα μπορέσει να φτάσει στο ανώτατο επίπεδο της εταιρίας.

Έτσι, οδηγούμαστε στη χθεσινή ήττα του Cena από τον Styles. Ο "Champ" ηττήθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά στο μεγαλύτερο PPV του καλοκαιριού. Το 2011 και το 2012 ηττήθηκε από τον CM Punk τόσο σε singles, όσο και σε triple threat ματς (στο οποίο συμμετείχε και ο Big Show), το 2013 έχασε από τον Daniel Bryan. το 2014 από τον Brock Lesnar, το 2015 από τον Seth Rollins και μόλις χθες από τον "Phenomenal".

Ο John Cena ορθώς ηττήθηκε από τους παραπάνω Superstars και τους βοήθησε όλους είτε να απογειώσουν την καριέρα τους (CM Punk, Bryan, Rollins, Styles) είτε να εδραιώσουν την κυριαρχία τους (Brock Lesnar). Μπορούμε αλήθεια να συγκρίνουμε τους μεν με τους δε; Αυτούς που έχασαν από τον Cena και εκείνους που τον νίκησαν;

Νομίζω ότι η απάντηση είναι εύκολη. O John Cena νίκησε όταν έπρεπε να νικήσει και έχασε όταν έπρεπε να χάσει. Αυτό το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ είναι ότι για κάθε Damien Sandow που ο Cena "αδίκησε", υπάρχει ένας Daniel Bryan, τον οποίο βοήθησε να εκτοξεύσει την καριέρα του.

Θοδωρής Τζίβας Πέτροβας

Σπούδασε στο Πάντειο μια σχολή που ειδικεύεται στις γενικότητες με αποτέλεσμα ακόμα να ψάχνει τι θα κάνει στη ζωή του. Ήθελε να γίνει κάτι σαν τον Brock Lesnar αλλά τελικά βολεύεται με το να γράφει για αυτόν και τους υπόλοιπους wrestlers-fighters στο ringsofpain.gr. Ακολούθησέ τον στο: Facebook

Item Reviewed: «Θάβει» πράγματι ταλέντα ο John Cena; Description: Rating: 5 Reviewed By: Θοδωρής Τζίβας Πέτροβας
Scroll to Top