ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ropfb

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Οι πιο γλυκές πληγές

O CM Punk μπήκε στο οκτάγωνο μετά από 2 χρόνια αναμονής και τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ιδιαίτερα καλά γι' αυτόν. Μπορεί να έχασε τον αγώνα με τον Mickey Gall, αλλά κέρδισε έναν πολύ σημαντικότερο αγώνα. Ο Νίκος Γκιώνης αναλύει.

Η περιπέτεια του CM Punk στα αχαρτογράφητα γι' αυτόν νερά του UFC ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2014. Πολλοί μείναμε έκπληκτοι. Και μαζί με την έκπληξη ήρθαν και οι απόψεις. Άλλες αρνητικές, άλλες θετικές. Άλλες στηριγμένες σε βάσιμα επιχειρήματα, άλλες (οι περισσότερες) στηριγμένες σε διάθεση για κράξιμο.

Μέσα στην πορεία αυτών των δύο χρόνων πολλοί άλλαζαν στρατόπεδο αρκετές φορές, ανάλογα με το πού τους βόλευε να βρίσκονται την εκάστοτε περίοδο, όπως αλλάζει κομματική ταυτότητα ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων εδώ και μερικές δεκαετίες. Ένα πράγμα όμως δεν άλλαξε. Η πραγματικότητα.

Ποια είναι αυτή η πραγματικότητα; Ότι ο Punk έκανε ένα τολμηρό βήμα που πολλοί λίγοι έχουν σκεφτεί να κάνουν και ακόμα λιγότεροι έχουν πραγματοποιήσει. Ότι δε φοβήθηκε να παίξει πραγματικό ξύλο με επαγγελματίες αθλητές και να υποστεί τις συνέπειες. Ότι δε φοβήθηκε να τσαλακώσει την εικόνα του και να δεχτεί δριμεία κριτική.

Μετά το UFC 203 δημιουργήθηκε το κατάλληλο υπόβαθρο για να ξεσπαθώσουν οι απανταχού γνώστες. Μόλις μερικές ώρες μετά την ήττα το internet πρόλαβε να γεμίσει με άπειρες κατηγορίες, οι οποίες δεν αξίζουν καν να αναφερθούν.

Υπάρχει όμως και άλλη μια πραγματικότητα, φίλε μου. Την ώρα που ένας πρώην "ψεύτικος" παλαιστής έκανε το άλμα στο πραγματικό ξύλο, εσύ ήσουν εκεί και τον έβλεπες. Δεν έβλεπε αυτός εσένα. Ξενύχτησες για να τον περιμένεις στη γωνία. Και αν δεν ξενύχτησες κατέβασες τον αγώνα του για να τον δεις μόλις ξύπνησες. Και αν δεν τον είδες εξακολουθούσες να τον περιμένεις στη γωνία.

Ποιος είναι λοιπόν ο αγώνας που κέρδισε ο Punk; Αυτός της ζωής. Απέδειξε με περίτρανο τρόπο ότι πρέπει να κυνηγάς τα όνειρά σου, όσο κι αν προσπαθούν οι γύρω σου να σε αποτρέψουν. Έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες και προσηλώθηκε στο στόχο του. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζεις τον σεβασμό. Κι αν δε μετράει ο δικός μου ο σεβασμός, σίγουρα μετράει αυτός των επαγγελματιών συναθλητών του, που στην πλειοψηφία τους τον επαίνεσαν για το ρίσκο που πήρε. Ένα ρίσκο που τον έβγαλε κερδισμένο, κι ας λένε τα επίσημα αποτελέσματα το αντίθετο.

Νίκος Γκιώνης

Ένας εκ των ιδρυτών του Rings Of Pain, είναι ο μικρότερος σε ηλικία από την ομάδα του site αλλά δεν τον πιστεύει κανείς. Περιμένει τηλεφώνημα για να γίνει σχολιαστής του TNA. Θέλει να δει από κοντά αγώνα του Jon Jones αλλά μάλλον δεν θα μπορέσει επειδή θα του έχουν φύγει όλα τα λεφτά σε συναυλίες, ενώ σκοπεύει να πάρει διαρκείας στους Lakers όταν φτιάξουν ξανά ομάδα, αν ζει μέχρι τότε. Ακολούθησέ τον στο: Twitter , Facebook και Instagram

Item Reviewed: Οι πιο γλυκές πληγές Description: Rating: 5 Reviewed By: Νίκος Γκιώνης
Scroll to Top