ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ropfb

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Οι μάστορες της δημιουργικότητας

Ο Νίκος Γκιώνης γράφει στο ringsofpain.gr για δύο βετεράνους που ενώ βάσει της πεπατημένης το όνομά τους θα έπρεπε να ξεθωριάζει, η τρομερή δουλειά που έχουν κάνει με τον χαρακτήρα τους έχει σαν αποτέλεσμα το όνομά τους να έχει γίνει πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η ιστορία του Chris Jericho και του Matt Hardy είναι στους περισσότερους γνωστή. Δύο καταξιωμένοι παλαιστές, οι οποίοι γνώρισαν πολλές στιγμές δόξας τα τελευταία 20 χρόνια και έχουν γράψει, ο καθένας με τον τρόπο του, το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του pro wrestling.

Δύο παλαιστές που όταν η καριέρα τους φτάσει στο τέλος της θα έχουν το προνόμιο να υπερηφανεύονται για κάτι που ελάχιστοι βετεράνοι έχουν καταφέρει. Ποιο είναι αυτό; Να επαναπροσδιορίσουν τον χαρακτήρα τους με επιτυχία στη δύση της καριέρας τους.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τον 46χρονο Chris Jericho. Τα τελευταία χρόνια η εναλλαγή του από παλαιστής σε τραγουδιστής και αντίστροφα είχε σαν αποτέλεσμα να κάνει τόσες επιστροφές που πλέον χάθηκε το στοιχείο της έκπληξης και της προσμονής να δούμε νέα πράγματα απ' αυτόν.

Το 2016 όμως δε συνέβη αυτό. Από τη στιγμή που ο Jericho έκανε heel turn απέναντι στον AJ Styles έδωσε ένα εντελώς νέο νόημα στον χαρακτήρα του. Δεν είναι πια ο βετεράνος που ξέρεις ότι θα χάσει από οποιονδήποτε νέο για να τον ανεβάσει. Τώρα πια είναι ο λόγος για τον οποίο βρίσκεις το κουράγιο να δεις RAW.

Ο χαρακτήρας του μπορεί να είναι κωμικός, αλλά δεν είναι αυτός που γελοιοποιείται και ίσως προσφέρει κάποια αστεία στιγμή πού και πού. Μέσα στα αμέτρητα κωμικά στοιχεία που έχει ο Jericho, διαθέτει και μια σοβαρότητα που σε κάνει να ενδιαφερθείς γι' αυτόν παραπάνω από τα 5, 10 ή 15 λεπτά που τον βλέπεις.

Φυσικά, για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο χρειάζεται μεγάλη εμπειρία και αρκετές ικανότητες. Και σίγουρα στον Jericho φτάνουν και περισσεύουν και οι δύο κατηγορίες. Αν αναλογιστούμε ότι ακόμα κάνει εξαιρετική δουλειά στο ρινγκ και είναι υπεύθυνος για μερικούς από τους καλύτερους αγώνες της χρονιάς, τότε παίρνει έναν ακόμα θετικό βαθμό.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν είναι πρώτος στην κούρσα για τον κορυφαίο WWE Superstar του 2016 είναι η εκπληκτική χρονιά που διανύει ο AJ Styles.


Αυτός που έχει φέρει τη μεγαλύτερη αλλαγή όμως βρίσκεται σε άλλο promotion. Το επίθετό του είναι Hardy, αλλά όχι αυτός που έχουμε συνηθίσει να ακούμε. Το 2016 ο Hardy που συγκεντρώνει τα βλέμματα πάνω του δεν είναι ο Jeff, αλλά ο Matt.

Σε ένα TNA που κάθε μέρα μοιάζει σα να είναι η τελευταία του μέρα, ο 42χρονος Matt Hardy βρήκε το κατάλληλο περιβάλλον για να λάμψει και να πάρει για πρώτη φορά στην καριέρα του τα φώτα μακριά από τον Jeff και να τα φέρει στον εαυτό του.

Δίχως τους περιορισμούς που θα συναντούσε στο WWE, o Matt δημιούργησε τον "Broken" Matt Hardy και έκανε κάτι που είχε να συμβεί από τότε που πήγαν στο TNA ο Hulk Hogan και ο Eric Bischoff. Έκανε το TNA επίκαιρο.

Ο "Broken" Matt Hardy είναι ένας χαρακτήρας που είναι αποτέλεσμα των συνεχόμενων ηττών που υπέστη ο Matt από τον Jeff. Πρόκειται για έναν κατεστραμμένο άνθρωπο που θέλει να μεταδώσει την πόνο του και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η λέξη "Delete" έχει γίνει το catchphrase του. Έχει καταφέρει να κάνει over ακόμα και τον Senor Benjamin, έναν υπάλληλο της έπαυλης Hardy.

Ο Hardy έχει βάλει και εξωπραγματικά χαρακτηριστικά στον χαρακτήρα του αφού τον έχουμε δει να πετάει μέχρι και φωτιές με τα χέρια του. Όλα αυτά μοιάζουν παρατραβηγμένα για pro wrestling. Αυτός είναι και ο λόγος που ο χαρακτήρας έχει διχάσει τον κόσμο.

Μέσα από αυτόν τον τόσο μοναδικό χαρακτήρα όμως, ο Matt έδωσε τέλος στη ρετσινιά του τελειωμένου χοντρού και του δευτερεύοντα Hardy. Και το σημαντικότερο είναι ότι τράβηξε βλέμματα στο TNA την περίοδο που το promotion το χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ.

Τα εύσημα αξίζουν στον Hardy γιατί δεν παίζει απλά τον ρόλο αλλά είναι και ο δημιουργός του. Το booking, οι αγώνες στην έπαυλή του, το Great War στο Bound For Glory, ότι κάνει ο Brother Nero (Jeff Hardy), όλα αυτά έχουν στηθεί από τον ίδιο τον Matt σε συνεργασία με τον Billy Corgan.

Εν έτει 2016, λοιπόν, ο Chris Jericho και ο Matt Hardy είναι πιο επίκαιροι από τη συντριπτική πλειοψηφία των νεότερών τους παλαιστών, κάτι που οφείλεται στην ευρηματικότητά τους και στην άρνησή τους να επαναπαυθούν στις δάφνες του παρελθόντος κάνοντας τα ίδια και τα ίδια. Το παράδειγμά τους πρέπει να εμπνεύσει τους νεότερους παλαιστές να επαναπροσδιορίζουν συνεχώς τους χαρακτήρες τους ώστε να μη φτάσουν σε σημείο να θεωρούνται ξεπερασμένοι και αδιάφοροι. Κάτι που έχει συμβεί με πάρα πολλούς βετεράνους που αρνούνται προσαρμοστούν στην πραγματικότητα της εποχής τους.

Νίκος Γκιώνης

Ένας εκ των ιδρυτών του Rings Of Pain, είναι ο μικρότερος σε ηλικία από την ομάδα του site αλλά δεν τον πιστεύει κανείς. Περιμένει τηλεφώνημα για να γίνει σχολιαστής του TNA. Θέλει να δει από κοντά αγώνα του Jon Jones αλλά μάλλον δεν θα μπορέσει επειδή θα του έχουν φύγει όλα τα λεφτά σε συναυλίες, ενώ σκοπεύει να πάρει διαρκείας στους Lakers όταν φτιάξουν ξανά ομάδα, αν ζει μέχρι τότε. Ακολούθησέ τον στο: Twitter , Facebook και Instagram

Item Reviewed: Οι μάστορες της δημιουργικότητας Description: Rating: 5 Reviewed By: Νίκος Γκιώνης
Scroll to Top