ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ropfb

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Big Four αντάξιο του ονόματός του


Ο Νίκος Γκιώνης γράφει για το Survivor Series 2016, το οποίο όχι απλά απέκτησε τη χαμένη αίγλη του και μας έκανε να το ξαναθυμηθούμε όταν αναφερόμαστε στα Big Four, αλλά ήταν και το καλύτερο PPV της χρονιάς ως τώρα.

Όσοι περιμένετε να διαβάσετε ανάλυση για το Goldberg vs Lesnar αλλάξτε σελίδα και διαβάστε το άρθρο του Νότη Καμπέρη. Το παρόν κείμενο θα επικεντρωθεί στο πραγματικό main event της βραδιάς, τη μάχη μεταξύ RAW και Smackdown.

Θα περάσω στα γρήγορα τους αγώνες που προηγήθηκαν του αγώνα των αντρών του RAW και του Smackdown. Εντύπωση προκάλεσαν οι νίκες του RAW και στους δύο ομαδικούς αγώνες. Το γυναικείο με άφησε ασυγκίνητο χωρίς να είναι άσχημο. Το Tag Team με εξέπληξε θετικά, καθώς περίμενα να είναι το χειρότερο της βραδιάς. Αν έπρεπε να αλλάξω κάτι, θα έδινα τη νίκη στην ομάδα του Smackdown με επιζώντες τους American Alpha.

Χάρηκα που το Intercontinental Championship παρέμεινε στο Smackdown, διότι όσο και να αγαπάω τον Sami Zayn, o Miz διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Η Cruiserweight Division κοντεύει να γίνει καμμένο χαρτί, το οποίο θα σωθεί με το 205 Live και όχι αν μετακινούταν στο Smackdown. Η παρουσία των Cruiserweights θα υπερφόρτωνε το δίωρο show. Εξάλλου, δεν ήταν δυνατόν να χάσει τον τίτλο ο μοναδικός superstar της division που κρατάει την ελπίδα ζωντανή.

Το ζουμί του Survivor Series ήταν αλλού. Η μάχη των δύο αντρικών ομάδων του RAW και του Smackdown πήρε το PPV από το χεράκι και του έδωσε μια γερή ώθηση προς τα πάνω.

Το build up δε με είχε συγκινήσει ιδιαίτερα αλλά ο αγώνας με αποζημίωσε. Τόσες μαζεμένες θετικές στιγμές είχαν πολύ καιρό να συσσωρευτούν μέσα σε έναν αγώνα.

Η απαρίθμησή τους παίρνει αρκετή ώρα. Ξεκινώντας με τη σειρά, ο AJ Styles κόστισε τη θέση του Dean Ambrose στον αγώνα. Ο James Ellsworth αναμείχθηκε ελάχιστα αλλά πρόσφερε την πιο αστεία στιγμή της βραδιάς κρατώντας τον Braun Strowman από το πόδι για να μην προλάβει να επιστρέψει στο ρινγκ και ο Strowman απάντησε πετώντας τον σε τραπέζι. O Kevin Owens διέλυσε το List Of Jericho και εκνεύρισε απίστευτα τον Y2J. Ο Shane McMahon μας πάγωσε με τον άτσαλο τρόπο που προσγειώθηκε στο spear του Roman Reigns στη μοναδική αρνητική στιγμή του αγώνα.

Μόνο ένα γεγονός θα μπορούσε να διώξει αυτήν την παγωμάρα. Ο Dean Ambrose επιτέθηκε στον AJ Styles και τότε η δεύτερη καλύτερη στιγμή της χρονιάς (μετά το ντεμπούτο του Styles) συνέβη. Η Shield επανενώθηκε και έκανε Triple Powerbomb στον WWE World Champion, τρελαίνοντας το Toronto. Ναι, το έχουμε ξαναδεί να συμβαίνει, αλλά αυτή τη φορά ήταν μαγικό.

Μη φεύγετε, δεν τέλειωσαν οι εξαιρετικές στιγμές. Ο Randy Orton μετέτρεψε το Frog Splash του Seth Rollins σε ένα από τα καλύτερα RKO που έχουμε δει. Ο Roman Reigns έμεινε μόνος του κόντρα στη Wyatt Family και ο Bray Wyatt τον εκτέλεσε με το Sister Abigail για να πάρει μια νίκη που χρειαζόταν απεγνωσμένα.

Μέσα σε μια ώρα έγινε εξαιρετικό χτίσιμο για πολλές επερχόμενες κόντρες και συμμαχίες. Ο Braun Strowman παρουσιάστηκε ως το αδάμαστο τέρας που είναι. O Shane McMahon απέδειξε ξανά ότι η έλλειψη ικανοτήτων αντισταθμίζεται από τη μεγάλη καρδιά που διαθέτει. Ο Roman Reigns και ο Seth Rollins συνεργαζόντουσαν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και μας προετοίμασαν για επανένωση της Shield. Ο AJ Styles και ο Dean Ambrose απέκλεισαν ουσιαστικά ο ένας τον άλλον και έθεσαν γερά θεμέλια για το μεταξύ τους TLC. O Kevin Owens διέλυσε το πολυτιμότερο αγαθό του Chris Jericho, δείχνοντας ότι η κόντρα τους πλησιάζει. Ο Randy Orton εδραίωσε τη θέση του σαν πιστό μέλος της Wyatt Family θυσιάζοντας τον εαυτό του για τον Bray Wyatt. Τέλος, ο Bray πέτυχε επιτέλους μια πολύ σημαντική νίκη και έχει την ευκαιρία να επανέλθει σε ανοδικά επίπεδα.

Άντε, αφού τα είπα όλα, ας πω και δυο λογάκια για Lesnar και Goldberg. Η σύντομη διάρκεια του αγώνα τους ήταν τεράστια ανακούφιση μετά από αυτό που προηγήθηκε. Δεν ξέρω αν έγινε λόγω τραυματισμού του Goldberg ή επειδή θα τον ξαναδούμε. Ελπίζω να ισχύει το δεύτερο και να προκύψει κάτι αξιόλογο από αυτή τη νίκη. Θα ήταν κρίμα να έγινε απλά για προώθηση του WWE 2k17.

Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες το WWE πέτυχε να με κάνει να ενδιαφερθώ για τα πρώτα επεισόδια μετά το PPV. Αυτό οφείλεται κυρίως στον πόλεμο του RAW με το Smackdown αλλά και στο περίεργο τελείωμα του Goldberg vs Lesnar. Το ότι συμβαίνει αυτό μετά από Survivor Series μόνο θετικό μπορεί να είναι, αφού το πιο αδικημένο από τα Big Four ξεπέρασε τα άλλα τρία της φετινής χρονιάς.

Νίκος Γκιώνης

Ένας εκ των ιδρυτών του Rings Of Pain, είναι ο μικρότερος σε ηλικία από την ομάδα του site αλλά δεν τον πιστεύει κανείς. Περιμένει τηλεφώνημα για να γίνει σχολιαστής του TNA. Θέλει να δει από κοντά αγώνα του Jon Jones αλλά μάλλον δεν θα μπορέσει επειδή θα του έχουν φύγει όλα τα λεφτά σε συναυλίες, ενώ σκοπεύει να πάρει διαρκείας στους Lakers όταν φτιάξουν ξανά ομάδα, αν ζει μέχρι τότε. Ακολούθησέ τον στο: Twitter , Facebook και Instagram

Item Reviewed: Big Four αντάξιο του ονόματός του Description: Rating: 5 Reviewed By: Νίκος Γκιώνης
Scroll to Top