ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ropfb

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί δεν έχει επιτυχία η Cruiserweight Division


Η Cruiserweight Division έχει απογοητεύσει στους 3 μήνες παρουσίας της στο πρόγραμμα του WWE και ο Νίκος Γκιώνης απαριθμεί τους λόγους για τους οποίους υφίσταται αυτή η πραγματικότητα.

Δεν είναι μυστικό ότι η Cruiserweight Division δεν έχει δικαιώσει στο ελάχιστο τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν μετά το εντυπωσιακό Cruiserweight Classic. Ο κόσμος το έχει δείξει από την πρώτη στιγμή και το WWE το έχει καταλάβει, με αποτέλεσμα να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις όπως το 205 Live. Πάμε να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό όμως.

Το pro-wrestling έχει αλλάξει

Οι εποχές που για να έχεις μεγάλη επιτυχία στο pro-wrestling και κυρίως στο WWE έπρεπε να κουβαλάς πολλά κιλά και να είσαι ψηλός έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το WWE δεν διαθέτει τα ίδια στάνταρ για τους superstars που είχε κάποτε. Μια ματιά στα κορυφαία πρόσωπα των τελευταίων ετών αρκεί.

Ο Daniel Bryan έφτασε στην κορυφή του WWE έχοντας ύψος 1.78 και βάρος γύρω στα 95 κιλά. O CM Punk βρισκόταν περίπου στα 99 κιλά. O Seth Rollins διαθέτει βάρος 98 κιλά και ο AJ Styles 98.

Το όριο της Cruiserweight Division είναι 93 κιλά. Οι παλαιστές που βρίσκονται κοντά στο όριο θα μπορούσαν να πάρουν πολύ λίγα κιλά και να βρεθούν στο βάρος μερικών από τους main eventers. Αντίστοιχα, ορισμένοι από τους κορυφαίους παλαιστές θα μπορούσαν να χάσουν λίγα κιλά και να βρεθούν μέσα στο όριο της Cruiserweight Division.

Επιπλέον, οι μεγαλόσωμοι και πιο βαρείς παλαιστές μπορούν να κινούνται σαν high flyers. Ο Kevin Owens κάνει σχεδόν σε κάθε αγώνα Frog Splash, ενώ τον έχουμε δει να κάνει και Moonsault. O Roman Reigns είναι αρκετά ευκίνητος. Ο Cesaro μπορεί να κάνει κυριολεκτικά τα πάντα.

Επομένως, οι παλαιστές της Cruiserweight δεν προσθέτουν τίποτα μοναδικό στο προϊόν. Ίσα-ίσα που περιορίζονται, αφού δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα όρια της κατηγορίας και να παλέψουν με άλλους παλαιστές και να διεκδικήσουν άλλους τίτλους.


Το μoβ είναι παντού

Κάθε φορά που γίνεται αγώνας της Cruiserweight Division αλλάζει το ρινγκ και οι οθόνες σε μωβ. Το WWE θεωρεί πως έτσι δείχνει ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό. Το θέμα όμως είναι ότι αυτό είναι κακό και όχι καλό.

Για λίγα λεπτά δεν έχει καμιά σημασία αν βρίσκεσαι στο RAW ή το Smackdown. Το κόκκινο και το μπλε δεν έχουν σημασία πια. Θεωρώ πως η παρουσίαση ενός show πρέπει να είναι ίδια καθ' όλη τη διάρκειά του. Ας κρατήσουν το μoβ για το 205 Live.

Έλλειψη χρόνου-χαρακτήρων-ελευθερίας

Στο Cruiserweight Classic είδαμε τους παλαιστές να προσφέρουν αμέτρητες εντυπωσιακές στιγμές με τις εναέριες κινήσεις τους. Όπως γνωρίζουμε όμως, στο RAW και το Smackdown δεν υπάρχει η ίδια ελευθερία. Το promotion περιορίζει πάρα πολύ τις κινήσεις των παλαιστών και για τους Cruiserweight αυτός ο περιορισμός ισοδυναμεί με καταστροφή.

Στον τομέα των χαρακτήρων η δουλειά που έχει κάνει το WWE είναι σχεδόν μηδαμινή. Έχει αρκεστεί στο να χώνει μέσα στο πρόγραμμά του 5λεπτα Six Man Tag Team Matches άνευ σημασίας. Δεν ξέρουμε γιατί γίνονται αυτοί οι αγώνες. Ποιος είναι ο σκοπός των παλαιστών; Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του καθενός; Αν δεν τα γνωρίζουμε αυτά, πώς θα ενδιαφερθούμε;

Λαμπερή εξαίρεση αποτελεί ο Brian Kendrick. Είναι ο μοναδικός για τον οποίο ξέρουμε από την αρχή ποιες είναι οι προθέσεις του και τι επιδιώκει. Ένας Kendrick όμως δεν φέρνει την άνοιξη.


Λείπουν τα μεγάλα ονόματα του Cruiserweight Classic

Το Cruiserweight Classic περιείχε αρκετά γνωστούς αλλά και άγνωστους παλαιστές. Το θέμα είναι ότι από τα μεγάλα ονόματα του τουρνουά μόνο ο Brian Kendrick συνέχισε στην κατηγορία.

Οι άλλοι τέσσερις ήταν οι Johnny Gargano, Tommaso Ciampa, Zack Sabre Jr. και Kota Ibushi. Οι δύο πρώτοι, που ήταν ήδη γνωστοί από το NXT, συνέχισαν εκεί και έχουν ιδιαίτερη επιτυχία σαν tag team.

Ο Sabre Jr. και ο Ibushi επέλεξαν να συνεχίσουν στα indys. Ειδικά, η απώλεια του Ibushi στοίχισε στο promotion, καθώς ήταν μακράν ο πιο over παλαιστής του τουρνουά.

Εφόσον το WWE δεν χτίζει χαρακτήρες στους Cruiserweights θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το ήδη μεγάλο όνομα των παλαιστών. Δυστυχώς, όμως, μόνο ένας από αυτούς βρέθηκε στην Cruiserweight Division.


Το 205 Live γίνεται μετά το Smackdown

Ακόμα είναι νωρίς για να κριθεί το 205 Live μετά από μόλις 2 επεισόδια. Στο show φαίνεται να δίνεται σημασία στους παλαιστές και τα σενάρια αλλά λείπει το βασικότερο στοιχείο. Ενδιαφέρον από το κοινό.

Πώς να ενδιαφερθεί το κοινό για το 205 Live όταν έχουν προηγηθεί οι 2 ώρες του Smackdown; Ο κόσμος έχει δει ήδη τα μεγάλα ονόματα και τις μεγάλες κόντρες και έχει χορτάσει. Δε γίνεται να ενδιαφερθεί για κάτι με πολύ μικρότερη σημασία. Εξ ου και οι άδειες θέσεις στο show των Cruiserweights.

Το 205 Live θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο. Αν γινόταν πριν το Smackdown, θα ήταν το ιδανικότερο ζέσταμα για το κοινό. Ο κόσμος θα παρακολουθούσε πεινασμένος αντί για χορτασμένος και θα έβγαζε μεγαλύτερη ενέργεια.


Αυτοί είναι, λοιπόν, οι λόγοι για τους οποίους η Cruiserweight Division δεν έχει επιτυχία μέχρι στιγμής. Χρόνος να διορθωθεί η κατάσταση υπάρχει αλλά όχι πολύς. Το WWE πρέπει να κάνει κάτι γρήγορα, πριν η κατηγορία χτυπήσει πάτο και μείνει εκεί για πάντα.

Νίκος Γκιώνης

Ένας εκ των ιδρυτών του Rings Of Pain, είναι ο μικρότερος σε ηλικία από την ομάδα του site αλλά δεν τον πιστεύει κανείς. Περιμένει τηλεφώνημα για να γίνει σχολιαστής του TNA. Θέλει να δει από κοντά αγώνα του Jon Jones αλλά μάλλον δεν θα μπορέσει επειδή θα του έχουν φύγει όλα τα λεφτά σε συναυλίες, ενώ σκοπεύει να πάρει διαρκείας στους Lakers όταν φτιάξουν ξανά ομάδα, αν ζει μέχρι τότε. Ακολούθησέ τον στο: Twitter , Facebook και Instagram

Item Reviewed: Γιατί δεν έχει επιτυχία η Cruiserweight Division Description: Rating: 5 Reviewed By: Νίκος Γκιώνης
Scroll to Top