ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ropfb

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Το πάθημα δεν έχει γίνει μάθημα


Ο Νίκος Γκιώνης σχολιάζει στο ringsofpain.gr την εμμονή του WWE με τον Roman Reigns και προσπαθεί να βρει μια εξήγηση για όσα είδαμε στο Royal Rumble.

"Ο ορισμός της τρέλας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα". Δεν θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστή κάπου αυτή η πρόταση από την περίπτωση του Roman Reigns και του WWE.

Δύο χρόνια μετά το φιάσκο του 2015 το WWE δε δείχνει να μαθαίνει από τα λάθη του. Ναι, ο Reigns δεν κέρδισε αυτή τη φορά. Ναι, ο Reigns δεν θα πάει αυτή τη φορά (λογικά) για παγκόσμιο τίτλο. Η μέθοδος της χρησιμοποίησής του, όμως, παραμένει η ίδια.

Ξεκινώντας από τον αγώνα με τον Kevin Owens για το Royal Rumble Match, χρειάστηκε για άλλη μια φορά θεϊκή παρέμβαση για να ηττηθεί ο Reigns. Ότι κι αν κάνεις, δεν μπορείς να τον κερδίσεις αν δεν έχεις αριθμητικό πλεονέκτημα, αν δεν είσαι σαν τον Braun Strowman ή αν δεν τον πετύχεις φρέσκο μετά από παραβίαση του Wellness Policy.

Αυτό που μας έκανε να χάσουμε το μυαλό μας ήταν το Royal Rumble Match. Διεκδικώντας παγκόσμιο τίτλο στο Royal Rumble, θεωρητικά αποσύρεσαι από τη διεκδίκηση μιας θέσης στο main event μέσω του Royal Rumble Match για τον απλούστατο λόγο ότι διεκδικείς τη θέση παλεύοντας για τον ίδιο τον τίτλο νωρίτερα. Αν αγωνιστείς και στους δύο αγώνες, έχεις αμέσως μία παραπάνω ευκαιρία από όλο το υπόλοιπο ρόστερ για τον τίτλο.

Πώς ακριβώς περιμένει το WWE να ταυτιστεί το κοινό με κάποιον, ο οποίος έχει την εύνοια της διοίκησης μέσω του booking που δέχεται; Ο κόσμος ταυτίζεται με κάποιον που είτε παίρνει τις ίδιες ευκαιρίες ή λιγότερες από όσες θα έπρεπε. Η ευνοϊκή μεταχείριση πρέπει να είναι προνόμιο των heels και όχι των babyfaces.

Ο Reigns λιθοβολείται για τη συμμετοχή του στο Royal Rumble Match και για άλλους λόγους. Πρώτον, μπήκε σε σημείο που έχεις μια τελευταία ελπίδα για μια επιστροφή ή ντεμπούτο και τελικά δεν ήρθε. Αν έμπαινε στο 20 δεν θα ήταν τόσο έντονες οι αντιδράσεις. Δεύτερον, απέκλεισε όλους τους αγαπημένους του κοινού. Δεν το κάνεις αυτό αν θες να αλλάξεις τη γνώμη του κόσμου γι' αυτόν. Τέλος, άνοιξε κόντρα με τον Undertaker ενώ νωρίτερα φάνηκε να ανοίγει κόντρα με τον Braun Strowman.

Αν ο σκοπός του WWE είναι να κάνει τον Reigns τον πιο μισητό άνθρωπο που πάτησε ποτέ σε ρινγκ, τότε αγνοείστε ότι διαβάσατε. Το πέτυχε και με το παραπάνω.

Υ.Γ.1. Έχει υπάρξει πιο αδύναμος παγκόσμιος πρωταθλητής από τον Kevin Owens; Με πεταλούδα να πάλευε, θα χρειαζόταν στρατό για να κερδίσει. Κανείς δεν τον θεωρεί το πρώτο όνομα του RAW, όπως θα έπρεπε να γίνεται με τον κορυφαίο πρωταθλητή του brand.

Υ.Γ.2. Ναι, χάσαμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια μοναδική στιγμή με ντεμπούτο του Samoa Joe ή την επιστροφή του Finn Balor. Για να γίνει σωστότερο booking, όμως, συμφέρει περισσότερο η εμφάνισή τους σε κάποιο RAW ή Smackdown, ειδικά στην περίπτωση του Joe.

Νίκος Γκιώνης

Ένας εκ των ιδρυτών του Rings Of Pain, είναι ο μικρότερος σε ηλικία από την ομάδα του site αλλά δεν τον πιστεύει κανείς. Περιμένει τηλεφώνημα για να γίνει σχολιαστής του TNA. Θέλει να δει από κοντά αγώνα του Jon Jones αλλά μάλλον δεν θα μπορέσει επειδή θα του έχουν φύγει όλα τα λεφτά σε συναυλίες, ενώ σκοπεύει να πάρει διαρκείας στους Lakers όταν φτιάξουν ξανά ομάδα, αν ζει μέχρι τότε. Ακολούθησέ τον στο: Twitter , Facebook και Instagram

Item Reviewed: Το πάθημα δεν έχει γίνει μάθημα Description: Rating: 5 Reviewed By: Νίκος Γκιώνης
Scroll to Top