ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ropfb

Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017

Μια ιστορική μάχη με τον Mayweather να κυριαρχεί στο τέλος!

Ο Floyd Mayweather αντιμετώπισε τον Conor McGregor στο μεγαλύτερο event που έχει γίνει ποτέ. Μια μάχη που περίμενε και παρακολούθησε ολόκληρος ο πλανήτης με τεράστια ανυπομονησία. Τελικά, ο «Pretty Boy» κατάφερε να πραγματοποιήσει το ασύλληπτο, δηλαδή το 50-0.


Ομολογουμένως από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο ματς ανάμεσα στον Floyd Mayweather και τον Conor McGregor, ολόκληρος ο κόσμος ενθουσιάστηκε και ήθελε να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο event. Σίγουρα μιλάμε για ένα από τα σπουδαιότερα αθλητικά γεγονότα ανάμεσα σε δύο τεράστιους αθλητές. Ο ένας στην πυγμαχία και ο άλλος στις MMA.

Πριν ξεκινήσω την ανάλυση του αγώνα, οφείλω σαν αντικειμενικός συντάκτης του ringsofpain.gr να πω ένα τεράστιο μπράβο και στους δύο αθλητές για το θέαμα που προσέφεραν την Κυριακή τα ξημερώματα στο Λας Βέγκας. Αρχικά ο Floyd Mayweather είναι ο βασιλιάς της πυγμαχίας. Ο άνθρωπος που μέχρι πριν τη συγκεκριμένη μάχη είχε φτάσει το ρεκόρ του θρυλικού Rocky Marciano, το οποίο ήταν 49-0. Ένας εξαιρετικός πυγμάχος που ήξερε πάντα να κερδίζει. Μετρ της τακτικής και της άμυνας που όταν έπρεπε χτυπούσε μέχρι τελικής πτώσεως τους αντιπάλους του. Από την άλλη πλευρά, ο Conor McGregor είναι ο καλύτερος MMAer αθλητής. Σπουδαίος στο είδος του και με μόλις τρεις ήττες πριν τη συγκεκριμένη. Στο... κλουβί μοιάζει ασταμάτητος και έχει πετύχει σπουδαία πράγματα. Εννοείται ότι και μελλοντικά (29 χρονών) θα πετύχει ακόμα περισσότερα.

Ο αγώνας ήταν φανερό ότι θα προσέλκυε εξ' αρχής αρκετό κόσμο. Μάλιστα το γεγονός ότι θα γινόταν σε πυγμαχικό στυλ ευνοούσε τον Mayweather καθώς ήταν περισσότερο στο στοιχείο του σε σχέση με τον McGregor. Κακά τα ψέματα ο Ιρλανδός αθλητής δέχθηκε να παλέψει στο ring με τον κορυφαίο πυγμάχο, έχοντας ρεκόρ 0-0-0. Ντεμπούτο δηλαδή κόντρα στον κορυφαίο. Αυτό δεν το παίρνεις απόφαση να το πραγματοποιήσεις εύκολα. Ωστόσο ο Conor αποφάσισε να φορέσει τα πυγμαχικά γάντια και να προσπαθήσει να κοιτάξει στα μάτια έναν άνθρωπο με 49 ήττες, καμία ισοπαλία και καμία ήττα.

Οι δύο αθλητές έφτασαν στην αρένα και σίγουρα από την άφιξή τους δεν παρατηρήσαμε ότι έχουν κάποιο άγχος. Αντίθετα ήταν άνετοι και έδειχναν έτοιμοι να μονομαχήσουν μεταξύ τους. Αντίθετα όταν μπήκαν στο ring, ο Conor McGregor έδειξε να έχει λίγο άγχος αλλά προσπαθούσε να το κρύψει. Αντίθετα ο Floyd Mayweather ήταν άνετος και ήξερε ότι εφόσον παίζει στο είδος του, τότε με σωστή διαχείριση θα μπορούσε να πάρει και το παιχνίδι και να σπάσει το ρεκόρ του Rocky Marciano, γράφοντας παράλληλα ιστορία.

Η μονομαχία ξεκίνησε και θα λέγαμε ότι ο Conor McGregor μπήκε ιδιαίτερα δυνατά. Μάλιστα οι τρεις πρώτοι γύροι του άνηκαν απόλυτα, καθώς ήταν επιθετικός και παίζοντας με φουλ ένταση κατάφερε να περάσει ορισμένα χτυπήματα στον Mayweather, ο οποίος είχε ιδιαίτερα παθητικό ρόλο. Ωστόσο στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν. Ο τέταρτος γύρος ήταν διαφορετικός με τον Αμερικανό πυγμάχο να παίζει και επιθετικά και να περνάει κάποια χτυπήματα στην κακή άμυνα του Ιρλανδού. Έτσι, κατάφερε να πάρει τον γύρο οριακά. Από εκεί και πέρα ο Floyd ανέβασε στροφές και σιγά-σιγά μπόρεσε να πάει το παιχνίδι στα μέτρα του και στην πορεία να βρει ρυθμό και να κερδίσει τον McGregor, γράφοντας παράλληλα το ιστορικό 50-0 στη λίστα του.

Ο Conor θα λέγαμε ότι έκανε ένα αρκετά φιλότιμο και καλό ντεμπούτο. Σίγουρα τον βοήθησε σε μεγάλο βαθμό και η τακτική που επέλεξε να ακολουθήσει ο Floyd αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν απροπόνητος. Ο Αμερικανός πυγμάχος είχε ξεκάθαρο πλάνο στο μυαλό του, σε αντίθεση με τον... άπειρο Ιρλανδό. Ο Mayweather ήξερε ότι το ματς θα τελείωνε στους δώδεκα γύρους και προτίμησε να εξαντλήσει τον αντίπαλό του και να επιτεθεί όταν πρέπει για να τον βγάλει νοκ άουτ. Αντίθετα ο McGregor μπήκε λανθασμένα πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να εξαντλήσει όλη του την ενέργεια στους πρώτους γύρους. Βέβαια μπορεί να επανήλθε στον όγδοο γύρο, ωστόσο έπαιξε το τελευταίο χαρτί, μήπως και μπορέσει να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Όμως μάταια για εκείνον δεν μπορούσε να τα καταφέρει.

Ουσιαστικά ο Mayweather ήταν εξαιρετικός στην άμυνα, προσπαθώντας να αποφύγει τα χτυπήματα του αντιπάλου του κι από εκεί και πέρα προχώρησε σε στοχευμένα χτυπήματα. Δηλαδή αρχικά προσπάθησε να τον χτυπήσει στο σώμα για να του κόψει τις ανάσες και να τον κουράσει κι έπειτα σημάδεψε το πρόσωπο με σκοπό να τον αποτελειώσει. Μπορούμε να πούμε ότι το πλάνο που είχε, του βγήκε 100%, καθώς έφτασε στα όρια του τον Ιρλανδό, τον εξάντλησε και όταν έπρεπε τον χτύπησε δυνατά για να τον κερδίσει. Ακόμα κι αν ο διαιτητής δεν σταματούσε το παιχνίδι με TKO, τότε υποθέτω πως ο ίδιος ο Floyd θα είχε πάρει το ματς με KO.

Από την πλευρά του Conor τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Όπως ανέφερα και παραπάνω το ντεμπούτο του κρίνεται αρκετά καλό, όμως πέρα από αυτό και πέρα από ορισμένα αρνητικά που είχε, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δέχθηκε να αγωνιστεί με τον καλύτερο πυγμάχο στην ιστορία του αθλήματος και μάλιστα με τους κανόνες να είναι στο είδος του Floyd. Από εκεί και πέρα τα αρνητικά στοιχεία που έβγαλε στο παιχνίδι ο Conor είναι αρχικά ότι έπαιζε με κατεβασμένα τα χέρια. Ουσιαστικά δεν μπορούσε να παίξει άμυνα. Άφηνε ελεύθερο το πρόσωπό του και σίγουρα ο Mayweather πέρασε ορισμένα δυνατά χτυπήματα εκεί, επειδή ήταν απροστάτευτο.

Επιπλέον ο Ιρλανδός περνούσε και ορισμένα αντικανονικά χτυπήματα την ώρα της μάχης. Ορισμένα τα έκανε σκόπιμα αλλά ορισμένα άλλα τα έκανε καταλάθος. Είναι λογικό ένας αθλητής που είναι στις MMA να έχει συνηθίσει και να ξέρει να αγωνίζεται με τους συγκεκριμένους κανόνες. Η πυγμαχία είναι ένα εντελώς διαφορετικό άθλημα και έχει άλλους κανόνες. Συνεπώς σε ορισμένες στιγμές θα σου φύγει κάποια κίνηση από μόνη της. Στην αρχή του αγώνα του McGregor του έφυγαν αρκετές αλλά μετά το έστρωσε κάπως θα λέγαμε. Βέβαια αυτό δεν προβλημάτισε και ούτε επηρέασε τον έμπειρο και... μπαρουτοκαπνισμένο Mayweather.

Τέλος, το λάθος που του στοίχισε περισσότερο του McGregor ήταν και το γεγονός ότι αποφάσισε να ξεκινήσει δυναμικά το ματς και να μπει φουλ επιθετικά στους τρεις πρώτους γύρους. Ένας αγώνας πυγμαχίας έχει αρκετούς γύρους (12 ο συγκεκριμένος) με αποτέλεσμα να απαιτείται η τακτική. Ο Ιρλανδός ήταν αδιάβαστος και πέφτοντας σ' έναν άριστα διαβασμένο αντίπαλο, ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα εξαντληθεί και θα χάσει σε χτυπήματα. Αυτό το γεγονός και σε συνδυασμό με την κακή του άμυνα, τον έκανε να χάσει πλήρως τον έλεγχο του αγώνα κι έπειτα να χάσει και το ίδιο το ματς.

Πάντως ο McGregor και με την τακτική του Mayweather, η οποία έπαιξε ρόλο, έδειξε ότι για πρώτο του παιχνίδι στην πυγμαχία ήταν αρκετά θετικός και προπονημένος. Φυσικά πρέπει να συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι απέναντί του δεν είχε κάποιον τυχαίο αλλά τον Floyd Mayweather. Έναν αθλητή που δύσκολα θα κέρδιζε, χωρίς μάλιστα να έχει σχέση με το άθλημα. Από την άλλη ο Mayweather κατάφερε να πάρει μια από τις πιο εύκολες (σε άποψη τακτικής -δεν χάλασε καθόλου το πλάνο του-) νίκες του και να αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος όλων για μια ακόμα φορά. Αυτή τη φορά όμως ο τρόπος είναι περισσότερο εμφατικός, καθώς ο Floyd έκανε το 50-0 και ουσιαστικά έσπασε το θρυλικό ρεκόρ του Rocky Marciano. Ένα ρεκόρ 49 σερί νικών. Σίγουρα ο Rocky θα το βλέπει από εκεί ψηλά και θα θαυμάζει κι αυτός έναν σπουδαίο αθλητή.

Από εδώ και πέρα ο Floyd Mayweather αποσύρεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μ' έναν τρόπο που ίσως να ήθελε κι εκείνος να γράψει σαν ιστορία αν έγραφε ένα παραμύθι που ονειρευόταν για τη ζωή του όταν ήταν ακόμα νέος. Προσπαθήστε λίγο να φανταστείτε όλο αυτό που έχει καταφέρει. Μιλάμε για 50 αγώνες, 50 νίκες, 27 KOs, 0 ισοπαλίες και 0 ήττες. Τρομερά στατιστικά πραγματικά! Έπειτα ο Conor McGregor μετά την ήττα του από τον Mayweather θα επιστρέψει εκεί που ανήκει, στο UFC δηλαδή και θα προσπαθήσει να διευρύνει το υπάρχον ρεκόρ του, το οποίο είναι 21-3-0. Είναι δεδομένο ότι μιλάμε για τον καλύτερο αθλητή στο είδος του και σε ηλικία 29 χρονών μπορεί να πετύχει ακόμα περισσότερα πράγματα στο χώρο των MMA.


Δημήτρης Δημόπουλος

Είναι φοιτητής στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Από μικρός του άρεσε η αθλητική δημοσιογραφία και μελλοντικά αποφάσισε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Είναι οπαδός του WWE και του UFC και επιπλέον δουλεύει σε ορισμένα αθλητικά site, όπως είναι το englishfootball.gr, thinkover.gr και cleverbet.eu. Ακολούθησέ τον στο: Twitter , Facebook και Instagram

Item Reviewed: Μια ιστορική μάχη με τον Mayweather να κυριαρχεί στο τέλος! Description: Rating: 5 Reviewed By: Δημήτρης Δημόπουλος
Scroll to Top